Rég írtam, mert rég volt esemény...

| |

....de most megkezdődött a tereprendezés
Tegnap lementünk egy kisebb csapattal: Gergő nevelőapukájáék megérkezdtek hárman, a kedvesével Zsuzsival és lányával Moncsival. Illetve segítségünkre sietett még Gergő haverja Tibusz, a barátnőjével, Bettivel, és természetesen ott voltunk mi: Gergő, Olivér, és jómagam.
Reggel tíztkor volt a gyülekező, és indul a buli meg a munka. Meleg volt. Előkerültek pokrócok, fürdőruhák, bogrács, hagyma, krumpli, egyebek. Persze nem utoldó dorban: fejsze, gallyvágó, benzines láncfűrész, ásó, kapa, nagyharang:D
Férfiemberek kiszedték a nagyobb, értéktelenebb bokrokat, illetve amikért fájt a szívük, de útban voltak(hoztunk belőlük gyökereztetésre vesszőket). A feladat nagyobb része viszont a patak mellett hevelő diófák (és valami más) összevágása, és halombarendezése volt.
Asszonyok meg gondoskodtak az élelem ellátássel. Na én erről tudok folyamatában mesélni:D, mert főszakácsként fettem részt az eseményen, és nagyon örültem neki, hogy ennyien segítettek, mert Olivér komoly gátja volt az eseményeknek:D. Vegán csilisbab készült, de erről most nem beszélek sokat, mert az egy másik blogom témája, de fotók hiányában ez most nem fog felkerülni.
Kettő körül ebédeltünk, előtte utána folyt a munka, jöttek mentek mellettünk a taligát toló fiúk, zúgott a fűrész, mi meg szabad pillanatiankban hátraballagtunk lesni az eseményeket.
Ebédre pont olyan állapotra jutott a munka, hogy kb 10 db széknek is megfelelő tukó került elő a fahalomból, így megoldódott a székproblémánk, illetve egy két embernek még asztalra is futotta:D.
Ma pedig jött a hatalmas terepgép. Legyalulta a hátsó és az első telket is. Egész nap ment fel alá, fel alá, hordott, gyalult, simított, és kiemlete a megmaradásra szánt jázminbokraimat, amikre később visszatérek. Ja és kerülgetett fákat, amik szintén a helyükön maradtak.
Fantasztikus lett. Persze ma is ebédeltünk, és ezzel kis szünetet tartottunk a munkában. Meghívtuk a munkásunkat is, a tegnapi maradék lakomájára. Ma is sikere volt.
A terep rendeződés még tartott, és megérkeztek anyukámék, akik kicsit segítettek, megszemlélték az eseményeket, és hazavitték fiacskánkat, hogy nyugodtabban dolgozhassunk.
Itt térek ki a jázminokra. 3 jázminbokor díszítette a telkünk határát, de azok az építkezéskor majd útban lesznek. A markoló alányúlt , és csodásan kiszedte gyökerestől. Anyukámmal szétosztottuk a cserlyéket: nekünk lett 4 szép bokor(sajnos nem készült fotó), anyáék hoztak haza 3 kicsit, ami befért a kocsiba, adtam egy kisebb fácskát az egyik szomszédnak, a másik pedig egy nagyobbat kapott, ami mesésen mutat már a telkük közepén. Remélem szépen megered majd mind.
Megmenkült még átültetés álltal egy diófa.
Kerülgetéssel pedig egy szilvafa, egy körtefa, és két barackfa. Amit viszont nem sikeürlt megmenteni egy cseresznye, és egy olajfa:(. A szívem szakadt meg.... de nem lehett mást tenni...de talán már ez a menekítés is remek arány. Hát ennyi történt. És most egy két fotó:

Május 1.

Május 2.

5 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon ígéretes! Jó, hogy már itt tartotok... Persze még jó sokszor elfáradtok majd és még jó sok ebédet kell főznöd, mire kész lesz minden :)
Marcsi

Névtelen írta...

Szia!

megkérdezhetném, hogy mennyit kóstál mostanság a tereprendezés?
Mi hasonló helyzetben állunk mi ti, januárban vettünk egy 6300 nm-es telket, amit 2 részre osztottunk fel :)
4300 erdős (akác, szil) rész lesz, a többi az udvar és a ház része :)
Sokat gondolkodtunk miként lenne logikus, először tereprendezni, és nézni ahogy a gépek újra kijárják az utat, vagy ősz tájékán, amikor talán már nem lesznek "átjáró" gépek a telken!
Tehát úgy döntöttünk, ráér ősszel is :), mivel ma adtuk oda a vázlatrajzot a tervezőnek, gondolom lesz változtatás bőven rajta, de állitólag jól működött a tervező programom :)


Tehát ezért a kérdés, hogy mennyit kérnek a 2500nm-es rendezgetésért, és megvagytok-e vele elégedve?

További szép napokat!
Gabcsi

Unknown írta...

szia Gabcsi, bocsi hogy csak most vettelek észre, kereken 100000ft volt ez a rendezés...

Névtelen írta...

Aztaaaa, ez nagyon kemény kis összeg.
Akkor még jó, hogy a közelünkben autópálya építés van..., majd ott keresek egy "fusi-melóst" :)
Köszi a választ, és maradok olvasód..., drukkkkk!
Gabcsi

Unknown írta...

nem akarlak elkeseríteni, ezt egy falusi melós csinálta, aki az autóláylán is dolgozik....:( pontosan olyan... ez volt a legolcsóbb... eléggé körbejártunk mi is...

.