Események

| |

Reggel beszéltük urammal, hogy ebéd után felhívjuk A Tanya tulaját, hogy jövő kedden megint kimegyünk, és néhány részletet szeretnénk tisztázni. Erre nem tudott sor kerülni, mert ő hívott minket, és mondta, hogyha szóba jön még a Tanya megvásárlása, akkor a jövőheti földmunkákban szívesen egyeztet velünk, hogy úgy alakítsa ki, amit mi szeretnénk, ha utána úgyis a mienk lesz. Ez nagyon jól esett. Egy részt megnyugodtam, hogy nincs sok jelentkező, és így van időnk mindent végig gondolni, végig zongorázni, hogy mit is akarunk, és mit engedhetünk meg magunknak.
Említettem a srácnak egy-két tervünket a Tanyát illetően, és nagyon segítőkészen felajánlotta, hogy segít az információkat megszeretni.
Azt is mondta, hogy a tanya fenntartási költségét, ő eddig állami támogatásokból finanszírozta. Ezt is jó tudni, hogy van ilyen, és használható mennyiségű összeg.
Más vonalon azt is megtudtam, hogy a gazdasági válság előtt hitelfelvételnél milliónként 5000Ft/hó törlesztővel kellett számolni, ez az összeg, most 8000Ft körül maximalizálódik.
Nagyon örülök hogy számon tart minket a jelenlegi tulaj is, és hogy segítőkész korrekt embernek tűnik eddig, sok múlhat ezen. Meg persze az alkulehetőségek sem mellőzhetőek....

2 megjegyzés:

szazala írta...

Az álmod,az nagyon idilli!
Azzal ugye tisztában vagy,hogy ez nagyon sok munkával,kényelmetlenséggel is jár!?Megnézted,hogy milyen fűtési lehetőség van a tanyán?A tulajtól érdeklődd meg,hogy tud-e ajánlani megbízható fuvarost az esetleges tüzelőanyag beszerzésére!(sajnos sok negatív tapasztalatról hallani)Őszintén drukkolok Nektek,hogy a terveitek szerint alakuljanak a dolgaitok!
Szeretném megjegyezni,hogy a lányom annyi idős,mint Te,nagyjából ismerem a korosztályod!Nem találkoztam mostanában ilyen kreatív,(főzés,varrás,kötés)kortársaddal!(olyannal meg pláne nem,aki tanyára vágyik!:))Nem szeretném ezzel azt sugallni,hogy kevesebbek Nálad,csak ritka!
Az enyém például diplomával,jó állással (igaz rengeteg munkával),mégis az angliai útját,munkáját szervezi.Még 5-10 évig nem szeretne szülni,nem tudja magát elképzelni babázással.
A lényeg,hogy akartok valamit,és mindent megtesztek érte,és ez nagyon jó!
Mára ennyi elég,így is jó sok voltam!:)

Unknown írta...

A munkától nem rettenünk el, kényelmetlenség mindenhol van. Hál istennek a fűtési lehetőség remek, mert vegyes tüzelésű kazán van, a területnek pedig saját erődje, de végszükség esetén hozatni is lehet fát.
Ritka faj az enyém:D, és nagyon becsülöm azokat, akik képesek elvégezni egy egyetemet, és napi nyolc órában vagy ráadásul többen dolgozni, és boldognak lenni. Én nem tudnék. Nagyon régóta álmodjuk párommal a tanya dolgot, és egyre letisztultabbak az elképzeléseink, ahogy az információink nőnek. Még a gyermek iskoláztatási lehetőségeit sem tévesztem szem elöl, bár még így is kitudja hány dologra nem figyelek oda:D, bízom benne, hogy azt fogjuk majd kapni, azaz adni magunknak, amire vágyunk, és ami a legfontosabb, hogy arra vágyunk, amire szükségünk van. Most én is sokat írtam:D. köszönöm a gondolataidat!

.