Körültekintés

| |

Tegnap, terveinknek megfelelően tanyákat néztünk Lajosmizse környékén. Láttunk ilyet is, olyat is. Leginkább a tapasztalatról szeretnék beszámolni, amit körutunkon szereztünk.
Felismertem, hogy egy dolog jó tanyát találni, akár megvenni, de otthonoddá tenni, már más. Ott állsz, és tetszik, és elkezdesz játszani a gondolattal, hogy ott élsz, hogy mi hogy lesz, hol lesz, milyen színek, illatok, hangulat. Nem sikerült..... vagy épp kicsit sikerült, de ez a része megijeszt. Jöttünk hazafele, és azt éreztem, hogy maradjunk itt, ahol most vagyunk, azzal a sok sok megalkuvással, ami most van, és amit már megszoktunk.
7 tanya után asszem elég fáradt voltam, és ez is rátett a depresszív hangulatomhoz. Reggelre kicsit kitisztult a kép. Két tanya maradt a fejemben, de inkább be kell vallom, csak egy. Egy hatalmas. 7 hektáros terület. Olyan házzal, amibe holnap be lehetne költözni, és lakni lehetne benne. 19millió az kezdőár, amiből az eladó is jelezte, hogy lehet alkudni. Nem szántunk ennyit tanyára. Nincs is ennyink. Eldöntöttük, hogy a a rengeteg tudnivalót, amit be kell szerezni minden tanyáról, ami komolyan szóba kerül, gyakorlás képen beszerezzük erről.
Saját fúrt kút biztosítja a tanya vízellátását. Van tó, erdő, 100nm ház(kicsit nagy), cseléd lakás, és hatalmas istálló(400nm), amire végképp nincs szükségünk. És most, ahogy leírom, hogy miből áll ez a tanya, valahogy tényleg feleslegesnek tűnik hogy akkora amekkora, és olyan amilyen. De amikor ott voltunk, valami megragadott. Felmerült bennem, hogy nagyobb részét ki kéne adni megmunkálásra, ami behozhat egy esetleges hiteltörlesztő részletet. Szóval most azt játszuk majd párommal, mintha ezt meg akarnánk venni, és szépen utánajárunk mindennek. Aztán ha valamiért mégis ez a mi tanyánk, és komolyra fordul a dolog, akkor állunk elébe, de ez kis esélyű.

Ház
Cselédház és istáló
Istáló bleül
Kert
A másik tanya 1,5 hektár, 6millió Ft. Kis parasztház van rajta, nyárikonyha, és egyéb épületek. Közelebb áll a realitáshoz, de az az érzés hiányzik.... az a plusz, de azért az sincs még lezárva. Itt egy néni lakott még másfél hónapja, aki elhunyt. Furán nem illik ide ez az előző mondat, de nem találtam irodalmibb kifejezést. Szép helyen van az is. Közelebb a faluhoz. Takaros és biztosan otthonossá tehető.Udvar
Kert az tucáról
Porta
Lakóház

3 megjegyzés:

S. írta...

Meglesz majd az igazi is, addig legalább lesz időtök a gondolathoz hozzászokni. Amúgy az első nagyon tetszett nekem is, de oda minimum 3 család mehetne :)
Marcsi

szazala írta...

Ne haragudj,hogy így ismeretlenül megkérdezem,hogy miért pont tanya?
Én azt látom,hogy a fiatalság többsége a város,vagy a vonzáskörzetébe igyekszik,meglep,hogy tanyára szeretnétek költözni!

Unknown írta...

Kedves Szazala!
Nagyon örülök a kérdésednek, a választ ide bepötyögni nagyon hosszú lenne. Önellátásra törekszünk, röviden. Hosszabban a www.rosselelet.blogspot.com oldalt javasolnám, mert azt is én írom, és kicsit jobban beleláthatsz a hétköznapjainkba. Az mindent megmagyaráz:D. Jó hogy idetaláltál! Visszaválrak!

.