Holnap!

| |

Találkozik a tervező a kivitelező, és én. Kíváncsi vagyok... addig is a jelenlegi alaprajz tevek:
És egy látványterv az egész kerttel:
Nekem tetszik! Annyira látszik rajta hogy nekünk lett tervezve! Igazán nem lehet panaszom, az összes aprólékos kérésem figyelembe lett véve. Lehet hogy ez másnak természetes, de engem most nagyon lelkesít:D

6 megjegyzés:

Ebdette írta...

Nagyon takaros kis házikó lesz :) Viszont nagyon eltér az eredeti elképzeléstől :) Megleptél!!

Koós Miklós írta...

bocs, hogy rontom az örömöt- és ha már közszemlére lett téve - de ez szerintem egyáltalán nem szerencsés alaprajz.
A télikert más a látványterven is árnyékban van, de a valóságban is ott lesz, főleg mert eléggé el van dugva.
A sok tagolással nem lesz túl takarékos (különösen ha egy háló 3 fala is külső)
A bejárat melletti hálóhoz (vendég, nagyszülők?) nem tartozik fürdő, az egész lakáson kell átmenni
A kamra el van vágva a konyhától.
Az étkező szűk - ha mindenki ül, a belül ülők nem fognak tudni kijönni
A télikertnek nevezett közlekedő, gardrobnak jó, télikertnek nem, mert nem fognak elférni a növények, sötét lesz és párás (ez utóbbi nem tesz jót a gardróbnak).
Hirtelenjében ennyi.

Dóri írta...

Őszintén szólva nekem így könnyebb, mint a másik alaprajzon. Jó, hogy ilyet is feltettél. :)
Miklós érveit nem árt figyelembe venni. Ha nem is értetek vele egyet, én azt javaslom, hogy próbáljátok meg eljátszani, hogy ott laktok. Főzöl és pl közben mire kell figyelned (gyerek/ek hol játszanak - látod-e majd őket közben), vendégektől messze vagy-e, virágaid (akár konkrét, már meglévő kedvenc) hol lenne, hová ülnétek ki, ha mondjuk egy kerti sütögetést csináltok. Ott van-e elég hely több személynek, elfér-e valami tálalóféle kis asztalka is mellette? Milyen lesz a padló a terasz részen.
Meg a vegás kihívásos bejegyzéseden továbblépkedve eljutottam egy olyan leíráshoz, hogy milyen a szerencsés tájolása egy konyhának, szobának, persze krisnások szerint. Esetleg követtek valamilyen irányt ezügyben? Pl feng shui vagy ilyesmi? Vagy pl a ház melletti fák tényleg ott lesznek? Nem fog árnyékolni pont olyan szobának, aminek nem kellene? Kicsit belemerültem az ábrándozásba, bocsi. :)

Unknown írta...

köszönöm a véleményeket. Rengeteg rengeted dolog figyelembe lett véve, és az összeegyeztethetetlenségük miatt maradtak a legfontosabbak: konyhából rálássak az egész nappali részre, ami pipa, és még a teraszra is rálátok. A 3 oldalon szabad szoba déli fekvésű, jóó meleg lesz télen nyáron:D, a vendég szoba mellett sakkozunk a fürdővel, de van költségvetés is... a végtelen számlámhoz tartozó ház nem ez lenne. A sok tagoltságot nem értem. A kamra legfontosabb tulajdonsága hogy északron legyen. Ott van:D, a konyháé, hogy kertre nézzen... a kettő kizárja egymást... alkut kötöttem. Fengsuihoz nem értek, nem veszem figyelemben, saját érzéseimre hallgatok. Az étkező nem lesz fixeln elválasztva, egy farakás van most oda berajuzolva jelképesen, ami pl nyáron nyilván nincs. Nagy vendésereggel most belátom nem terveztünk, de ez ismét pénzügyi kérdés... de ha mégis 10nél többen jönnek eszünk a nappaliban, teraszon, megoldjuk, a kert meg végképp nagy...(evés közben nem mászkálunk ki az asztaltól, max én:D, én meg majd a másik szélén ülök)
nyáron a terasz lesz az élettér... gyereknek az udvar... na a virágok ott fognak burjánzani, és ez a mostani télikert csak egy kis jelképes dolog, én is tudnék tökéletesebbet képzelni, de erre majd lesz egy üvegházam milliomos korunkba, de addig is lakni kell valahol. hirtelen ennyi... frua életünk fura alaprajzot vonzott... :)

Dóri írta...

Nagyon izgi, amiket írsz. Látszik, hogy már nagyon beleélted magad. :) Azért ha nagyon akarod, akkor a konyhaablak elé tudsz ültetni egy pár fűszernövényt mondjuk virágokkal kombinálva (pl levendula) és máris kertre néz a konyha is. :)

Kepes Jozsef írta...

jól néz ki, de kár hogy nem sziciliában épül, mert itt iszonyú fűtésköltsége lesz a sok ablak és a tagoltság miatt

.